Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Nedžib i Adela Prutina, Goražde: NAŠI ČITATELJI IM DODIJELILI PRESTIŽNU TITULU "NAJPAR"

Nakon nešto više od dva mjeseca koliko se ovoga puta glasalo za "najpar", ubjedljivo su vaša srca osvojili Nedžib i Njegova izabranica Adela Prutina iz Goražda. Proglašeni su najparom za mjesec septembar i avgust. Ovo je njhova priča koju su nam ispričali i koju smo tada objavili:

Datum vjenčanja:

Za pregled fotogalerije u većoj rezoluciji kliknite ovdje

Nedžib, sin Hajrudina i Neske Prutina iz Goražda, i Adela, kći Seada i Slađe Gazap iz Goražda, osmog juna ove godine uplovili su u bračnu luku i sa nama su odlučili podijeliti dio svoje sreće.

- Naša ljubav počela je u septembru 2006. godine. Upoznavanje, prvi sastanak, duge šetnje obalama Drine, još uvijek su svježi u sjećanju. Voljeli smo se i znali da ćemo jednog dana sigurno stati pred matičara. To se i dogodilo ove godine i presretni smo zbog toga – povjerila nam se Adela.

Kumovi na njihovom vjenčanju su bili Anela i Amel Rakaj. Anela je i Adelina sestra. I mladoženja Nedžib ima dvije sestre, Amru Prutina i Dinku Fejzic-Voorn.

- Šerijatsko vjenčanje obavili smo pred imamom Rasimom Džafićem u džamiji ''Kayseri Camii''. Svadbeno veselje priredili smo u Goraždu, u restoranu “Drinski biseri”. Na vjenčanju je svirao “Duga bend”. Imali smo 70 zvanica i to je bila najljepša noć u mome životu – kaže Adela.

Napominje da je prelijepu vjenčanicu kupila u Atelijeru Sposa (La Sposa).

A, na kraju je otkrila da su već bili i na bračnom putovanju u Tunisu, tačnije u gradu Hammamet.

- Obišli smo Saharu, vidjeli način na koji žive beduini, upoznali smo novu kulturu i običaje. To nam je bila želje jer i Nedžib i ja smo po prirodi avanturisti. I, sada, kada se sve polako sliježe, vrijeme je da se vratimo našim poslovima. Polahko svijamo naše gnijezdo i sretniji smo nego ikada...