Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Učiteljica iz Slovenija vlasnica unikatnog prstena: Tetovaža na prstu poklon za 25 godina braka

Objavljeno: 01.04.2014

Za pregled fotogalerije u većoj rezoluciji kliknite ovdje

Samo za čitaoce portala Svadbeivjencanja.ba, Ljubljančanka s dvadesetogodičnjim bračnim stažem ponosno je pokazala poklon za bračni jubilej. Nisa Jevšjak – Novak, vedra učiteljica iz Ljubljane, velika humanitarka koja svojom originalnošću i energijom plijeni pažnju i izaziva divljenje, za 25 godina braka poželjela je poseban prsten.

U njenoj mašti se rodio motiv zelenog oka, koje je dugo čuvala i na kraju odlučila da motiv oka iz mašte preseli na tijelo. Na leđnoj lopatici je istetovirala oko, za koje vjeruje da je čuva i štiti pred negativnim uticajima. Oko je postalo njen lični talisman, od kojeg se nikada ne može odvojiti.

Motiv zelenog oka je još više prirastao srcu. Za 25 godina vjenčanja, predanosti i bračne sreće, muž joj je pripremio posebno iznenađenje. Za veliki bračni jubilej dobila je prsten neprocjenjive vrijednosti. Istetovirani prsten s motivom zelenog oka, je poklon njenog muža Sandija.

Na kažiprstu desne ruke poseban prsten – talisman, je uspomena na: vjenčanje, trenutke bračne sreće, muža Sandija i 9.125 dana prvedenih s njim.

Lani, 11. 11. 2013. Nisa je u Rovinju istetovirala prsten s motivom oka, tačno 25 godina od svog vjenčanja. Fotografije unikatnog prstena, i originalnog bračnog para možete pogledati u fotogaleriji.

/Za Svadbeivjencanja.ba: Azra Dramalija/