Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Vjenčanje Kalaba Halide&Fuada: Julska bajka iz Ljubavne priče sa lažnom tortom za 100 zvanica

Svadba je održana 8. jula u svadbenom salonu Ljubavna priča. Našu svadbu je proslavilo 100 gostiju, nama najbližih, naša rodbina i prijatelji .

Objavljeno: 21.07.2017

Vjenčanje Halide i Fuada Kalabe održano je u Svadbenom salonu Ljubavna priča. Za portal svadbeivjencanja.ba, njih su dvoje prenijeli dio atmosfere sa njima, najbitnijeg dana u životu.

- Vjenčanicu i odijelo smo sašili u Beogradu po našim željama. Specifično i jedinstveno izabrali smo da se ističemo i da budemo oboje u bijelom. Vjenčanica je jedinstvena po svojoj veličini i sastoji se od 24 sloja tila i vela od 11 metara dužine, a odijelo je bilo totalna suprotnost od ostalih odijela; sama bijela boja i kroj od svile je jedna nesvakidašnjih pojava. Reakcija gostiju bila je fenomenalna.

Bidermajer i revere smo radili u cvjećari Lejdi od pravih bijelih ruža. Specifično nam je vjenčanje bilo i po kumovima. Imali smo dva kuma i dvije kume.

Jednostavno, to su ljudi koji su nam najvažniji bili u našoj prošlosti i bit će i u našoj budućnosti; Dr. Asim i Amina, Amer i Lejla.

Za naše goste smo imali iznenađenje u vidu lažnih torti, tu ideju smo dobili od prijateljice Amre Smajlović koja nam je radila i pravu tortu za koju smo dobili sve pohvale kako po izgledu tako i po ukusu. Tortu su unijeli konobari, nakon čega je uslijedio aplauz, a onda po dogovoru s nama i unaprijed izrežiranom scenariju, torta je pala na pod. Zavladao je muk. Gosti su ostali u šoku. To je nnaravno bila mala šala, onda smo otkrili da se radi o zezanciji, nakon čega je uslijedilo čašćavanje sa pravom tortom– pričaju mladenci.

Njih dvoje je upoznao Amer, Fuadov drug.

- To je momak sa kojim sam odrastao i koji je zaslužan za nas brak. Iza nas su tri godine veze. Zaruke smo organizovali dva mjeseca prije braka u blizini Panonskih jezera. Zajednički život nastavljamo u Njemačkoj. Živjela ljubav! – poručuju mladenci.

(svadbeivjencanja.ba)