Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Egzotično vjenčanje Sarah i Senad upotpunile su trbušne plesačice, 16 djeveruša i salon "Penelope"

Objavljeno: 27.09.2015

Za pregled fotogalerije u većoj rezoluciji kliknite ovdje

Staro je vjerovanje kako jabuku treba darovati svojoj ljubavi, i to na taj način da se podijeli na dvije polovice..
Kao okruglo voće mladosti i besmrtnosti, simbol je ženskog načela, ljubavi, plodnosti, snage, obnavljanja, znanja, spoznaje i početka.

Jabuke su bile naša inspiracija za dekoraciju .. toliko jednostavne a bogate i značajne. Nikada nisam previše razmišljala kako će jednog dana izgledati moja svadba , željela sam samo da imam kraj sebe osobu koju volim i da na taj dan podjelim svu tu ljubav s dragim ljudima. Romantika, jednostavnost , bajka.

Tri riječi koje su mi se motale po glavi u danima priprema. Nisam bila nervozna, niti pretjerano ushićena, vjerojatno zato jer sam znala da imam uz sebe ljude koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da se taj dan zaista osjećam posebno ...I jesam .. Naše vjenčanje je bilo i više nego sama mogla sama zamisliti .

Moj otac Mesud bio je u doslovnom smislu riječi mladenkin otac kao iz filma. Njegovo iskustvo u organizaciji kao i višegodišnje izlaganje na sajmu vjenčanja urodilo je plodom. Pod njegovom dirigentskom palicom i brižnom rukom moje mame Ermine dvorište naše kuće odjednom je postala izrezana slika iz bajke: ogromni bijeli stupovi ukrašeni bijelim tilom sibolizirali su čvrstinu i snagu naše veze.

Ispred njih izgovarati ono sudbonosno DA izazvalo je strahopoštovanje u meni. Osjećala sam se na momente kao da sam se našla u doba stare Grčke ispred Akropole . Koračala sam sigurno prema njima veseleći se susreta s mojim ljubavi Senadom. Dan je bio prekrasan sunčan, pokoji bijeli oblačić na kristalno plavom nebu kao naručen za fotografiranje našeg prijatelja fotografa Olafa Siberta i ekipu iz Ring videa.

Zeleno – bijela kombinacija koju smo izabrali kao boje vjenčanja idealno se uklopila s eksterijerom oko nas. Na svakom uglu dvorišta nešto se događalo, sve je funkcioniralo kao mala tvornica za ispunjenje ugode. Sinkronizacija i harmonija. Razigrani barmeni“ Seekers bar“spremali su šarene cocktaile pazeći da nitko ne ostane žedan.

Okružena s 16 djeveruša odjevenih u kratke, zelene haljine šivane u Penelope salonu osjećala sam se siguro. Kao što kaže stari Voltaire "Prijateljstvo je sastavni dio ljudske sreće." I moje prijateljice su bile uz mene i uljepšale mi dan. Kada je formalni dio ceremonije završio vrijeme je bilo za dobar provod , u doslovnom smislu riječi. Bajka na otvorenom uz mnoštvo zelenila , cvijeća za koje se pobrinula Božica Beneš prebacila se na tulum u veliki bijeli šator. Noć se lagano spuštala a svjetlosni efekti „ Svjetlosnog bombona „ dolazili su sve više do izražaja . Dvorište je bilo prošarano bojama reflektora kao da je netko kistom premazao drveće i travu oko nas. Zabava je mogla krenuti. Naš prvi ples popraćen ovacijama gostiju prošao je u magli balončića od sapunice, a ja sam se na trenutak izgubila u čvrstom naručju mog Senada . To je onaj osjećaj kao da lebdiš dva metra iznad zemlje, božanstveno.

Zabava je tekla a meni se činilo da vrijeme toliko brzo leti da se neću stići niti okrenuti već će sve završiti, a najviše od svega sam se pribojavala da me netko ne trgne iz sna i kaže da sanjam.

Niti po pitanju odabira vjenčanice nisam bila tipična mladenka. Nju sam zadnju odabrala . Vođena izrekom manje je više, od statusa gospođica do gospođa koračala sam u dugoj bijeloj čipkastoj vjenčanici Penelope salona ( Erin Enzoani ) a kasnije sam se presvukla u strastvenu laganu vjenčanicu Ducer iz kolekcije Cymbelin. Ispod laganih prozračnih vjenčanica, koje me nisu sputavale tjekom dana niti večeri virile su male zelene cipele dar moje prijateljice na kojima je bila ispisana skrivena poruka.

Egzotiku u šatoru unjele su i lijepe trbušne plesačice Habibi. Djevojke su zagrijale atmosferu do usijanja.Sati su prolazili a bijelim šatorom odzvanjala je muzika , pjevanje i žamor ljudi. Samo je mali žuti automobil Burton car čekao da nas poveze na naše slijedeće odrediše Indijski ocean na Sejšele. Na vozačevom mjestu sjedio je markantan muškarac u Kelvin Clayne odijelu, nasmijan i sretan .. primio me za ruku i onda sam shvatila zašto je Bog stvorio razmake između prstiju: Da bi, jednog dana, kada dođe netko tko je stvoren baš za vas, popunio tu prazninu držeći vas za ruku zauvijek!

(Emina Pršić)