Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Alma Telibečirević i Mat Dry: Prva godišnjica braka

Sarajevska slikarka prije godinu dana, je neplanirano i neočekivano ljubavnu sreću pronašla u zagrljaju jednog Amerikanca. Jučer su dočekali prvu godišnjicu braka.

Objavljeno: 14.10.2014

Za pregled fotogalerije u većoj rezoluciji kliknite ovdje

Nekonvencionalni brakovi možda nisu u modi, ali naša sagovornica upravo uživa u jednom takvom braku. Prvu godinu braka preživjeli su, malo zajedno – malo odvojeno.

Suprug Mat, Amerikanac koji često putije zbog posla, ne pravi joj društvo svaki dan. Ali, u tome i jeste čar ovog braka.

-Moj brak je atipičan po nekim društvenim normama, ali je upravo onakav kakav treba da bude. Ja sam veoma sretna, čini mi se kao da je godina dana prošla u jednom trenutku. Drago mi je da sam dobila najboljeg prijatelja, a ne samo muža. Brak je nužno izgraditi na iskrenosti i međusobnom povjerenju, ma kako to otrcano zvučalo u praksi je to moguće. Prilagođavanje i uvažavanje supružnikove slobode i načina života pomaže očuvanju kvaliteta braka. Evo, moja prva godišnjica je takva. Odvojenost nam nije prepreka, suprug je u Americi a ja u Sarajevu. Vidjet ćemo se tek decembra, kada putujemo u Afriku na safari. Tamo ćemo proslaviti propuštenu godišnjicu i nadoknaditi sve izostavljene bračne trenutke, rekla nam je Alma.

/A.D. Svadbeivjencanja.ba/