Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Ne činite ove greške: 5 razloga zbog kojih su muškarci nesrećni u braku!

Oni nemaju problem sa uspješnim i poslovnim ženama, ali jedna od stvari koja će ga izbaciti iz takta jeste vaš 24-časovni rad

Objavljeno: 28.08.2014

Za pregled fotogalerije u većoj rezoluciji kliknite ovdje

Za uspjeh veze ili braka, potrebno je mnogo truda, odricanja i ulaganja. Postoje stvari koje moramo učiniti ili im se prilagoditi ako želimo da nam zajednički život sa voljenom osobom bude užitak, a ne mučenje.

Iako oni možda neće odmah sve reći, ima stvari koje muškarce izbacuju iz takta i koje se ne uklapaju u njihovu viziju srećnog braka.

Zato, žene, ukoliko želite ljubav na duge staze sa njim, nemojte činiti ove greške!

1. Doživljavate ga kao bankomat ili majstora za kućne popravke

Muškarci žele da se osjećaju cijenjeno, posebno nakon što su došli kući sa stresnog posla. Ne, trenutak kada prođu kroz ulazna vrata nije vrijeme da im date popis stvari koje trebaju da kupe ili odmah urade u kući.

Bračni terapeuti savjetuju tridesetominutnu međuzonu, u kojoj će se muškarac prilagoditi na dolazak kući, a žena na njegov povratak u porodično gnijezdo. Pitajte ga kako je proveo dan, skuhajte mu kafu, zagrlite ga. Nemojte činiti da se osjeća kao da je sa jednog posla došao na drugi.

2. Žude za razgovorima koji se ne tiču samo djece

Naravno da su djeca centar vašeg svijeta, ali to ne znači da sto odsto vremena treba da razgovarate o njima.

Muškaraci bi voljeli kada biste s vremena na vrijeme porazgovarali o novim idejama, planovima i ciljevima, pa čak i nekom filmu ili pjesmi – i to po mogućnosti nakon što djeca odu na spavanje.

3. Prestali ste sa zabavnim aktivnostima

Nekada ste dijelili ljubav prema sportu, kuhanju ili čitanju knjiga? Muškarci ne vole kada brak ukine zabavu u njihovim životima. Da, oni imaju prijatelje sa kojima mogu otići na utakmicu ili pivo, ali voljeli bi kada biste zajedno uživali u nekoj zabavnoj aktivnosti.

Terapeuti savjetuju da odredite jedan dan u sedmici ili mjesecu kada ćete se posvetiti samo tome.

4. Žele više seksa

U početnoj fazi veze niste mogli skinuti ruke jedno sa drugoga, ali sada prolaze mjeseci bez strastvenog zanosa ispod pokrivača? U dugogodišnjem braku to je normalno. Ali, imajte na umu da je muškarčev libido lako ukrotiva zvijer ukoliko se odvoji malo slobodnog vremena za tjelesne užitke.

Opustite se zajedno u pjenušavoj kupki i prepustite se senzualnom istraživanju, kako vam nijedno polje zajedničkog života ne bi ispaštalo.

5. Mnogo radite

Linije između klasične podjele poslova na ženske i muške davnih dana su izbrisane. Muškarci, generalno, nemaju problema sa ženom koja ima karijeru izvan kuće, ali ih beskrajno nervira ako rade po cijeli dan ili nose posao kući.

Ovaj problem je najteže riješiti, ali nije nerješiv. Važno je uravnotežiti potrebe privatnog i poslovnog i zajedno sa partnerom dogovoriti granice. Na primjer, zabranite sebi provjeravanje poslovnih mejlova nakon 19 sati, već ostatak dana posvetite porodici.